Sorry, daar gaan we het niet mee redden

Inderdaad. Met sorry gaan we het niet redden. Als wij over 100 jaar voor één keer tegen onze nu toekomstige generaties mogen spreken, hebben zij niets aan “sorry”. Als zij niet weten wat ijsberen zijn, als zij niet weten wat panda’s zijn, als zij niet weten dat er ooit zoiets was als Antarctica, zullen we ons niet kunnen verontschuldigen door het woord “sorry”.

Om te voorkomen dat we niets meer kunnen doen aan het klimaatprobleem, om te voorkomen dat mijn kleinkinderen niet opgroeien in de wereld waarin ik aan het opgroeien ben, moeten we nu aan de slag. We moeten nu iets doen. Allemaal. Iedereen.

Zo. Dat was duidelijk. Maar hoe doe je dan iets?

Ik spoor je niet aan om de wereld in je eentje te hebben, hallelujah. Dan zou je een burn-out krijgen. Dat moeten we al helemaal niet redden. Om nog maar te zwijgen van het feit dat in je eentje de wereld redden niet mogelijk is. Punt. Deal with it. Je kan niet in je eentje de wereld redden.

Je kan wel proberen de wereld iets mooier te maken. Bijvoorbeeld door korter te douchen met behulp van dit leuke eendje. Dan maak je het nog leuk ook!

Moraal van het verhaal: heb geen ambities om in je eentje de wereld te redden, maar houd wel in je achterhoofd dat onze toekomstige generaties geen nieuwe aardbol kunnen kopen met het woord “sorry”.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s